علوم قرآن و حدیث

قرانی ، علوم قران، حدیث

پرسش:
سلام اگر قرآن معجزه است و می گوید هیچ اختلافی در آن نیست پس چرا یکجا آمده در دین هیچ اجباری نیست و در جای دیگر آمده هیچ دینی از شما پذیرفته نمی شود بجز دین اسلام؟! بالاخره انتخاب دین اختیاری است یا اجباری؟ آیا این تعارض نیست؟ آیا این با معجزه بودن سازگار است؟

 

پرسش:

میزان مهریه مطلوب از نظر اسلام چقدر است؟ مهریه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) چقدر بود؟

پاسخ:

در منابع حدیثی و تاریخی، مقادیر مختلفی برای مهریه حضرت زهرا سلام‌الله علیها نقل‌شده؛ ولی بیش‌ترین مقدار، پانصد درهم است.(۱)(۲)

پرسش:

چطور وجود جن رو اثبات کنیم؟ برخی می‌گویند جن در ادبیات عرب به معنی ناشناخته بوده و در قرآن هم منظور موجودات ماورایی نیست.

پاسخ:

در عالم هستی، موجودات بسیاری در کنار انسان زندگی می‌کنند. «جن» (که در فارسی از آن با عناوینی چون غول، پری، همزاد و دیو یاد می‌شود) چنان‌که از نامش نیز پیداست، موجودی است پوشیده از حس، دارای عقل و قدرت که درباره آن، افسانه‌ها و داستان‌های خرافی بسیار ساخته‌اند، ولی اگر این خرافات را حذف کنیم اصل وجود آن و صفات ویژه‌ای که در قرآن برای جن آمده است مطلبی است که با علم و عقل مخالفتی ندارد.(۱)

پرسش:

حدیث از امام صادق (علیه‌السلام) «إنَّ مِنّا بَعدَ القائِمِ اثْنا عَشَرَ مَهدِیّاً» منظور از دوازده مهدی بعد از قائم چه کسانی هستند؟

پاسخ:

پرسش:

می‌خواستم بدونم چه اقداماتی میتوانم انجام بدهم که خوابی را که دوست دارم ببینم؟ چنین چیزی ممکنه؟

پاسخ:

پرسش:

من چند ساله هر کار و کاسبی میخواهم انجام دهم با شکست یا ضرر روبه رو می‌شوم یا اینکه مالم جمع نمی‌شود و پی در پی ضرر می‌کنم و توی روحیم تاثیر گذاشته و همیشه هم از خدا طلب کمک دارم و دعا هم می‌کنم. آیا دعا یا ذکری برای حل این مشکلات وجود دارد؟

پاسخ:

ابتدا روایاتی که در این زمینه وارد شده است را نقل می کنیم:

پرسش:

در روایتی از رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله نقل شده است که هر کسی بعد از ماه رمضان «شش روز از ماه شوال را روزه بگیرد؛ اجرش همچون روزه گرفتن در تمام دهر هست». آیا این روایت معتبر است؟ 

پاسخ:

پرسش:
در برخی از روایت آمده است که «ماه مبارک رمضان همیشه سی روز است» و ظاهراً بعضی از علمای شیعه مانند «شیخ صدوق» نیز ماه رمضان را همیشه سی روز می‌داند، حال سؤالم این است که این روایات معتبر هستند و دیدگاه شیخ صدوق درست است؟

پرسش:

آیا فرشتگان در شب قدر سرنوشت انسان ها را به امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) عرضه می کنند؟

پاسخ:

درتفسیر سوره قدر آمده است که فرشتگان و جبرییل در شب قدر سرنوشت انسانها را به امام زمان ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) عرضه می کنند. این تفسیر طبق چه سندی است؟ در صورتی که شب قدر قبل از اسلام ودر زمان پیامبران پیشین هم وجود داشته است.